Tors 30 mars 2017 På konsert och flyguppvisning utan förbokad biljett

Är det möjligt att bevittna en flyguppvisning, gå på konsert och tom se en dokumentärfilm utan att först ladda ner en app, förboka biljett, ha med sig godkänt leg och förstås läsa mer på www.blubbeliblubb. com? Javisst, iallafall nu på våren - Direkt jag kommer ut på trappan i morgonluften ger stararna och talgoxarna konsert med sång i olika stämmor . Naturfilmen utspelade sig i Lagan, där tre gräsandshannar med sina blågrönskimrande huvud och vingpennor slogs om den enda honans uppmärksamhet. Med allehanda krumbuktande och flaxande försökte de överträffa varandra i attraktion. Just som jag står där vid Knäreds Ö kraftstation hör jag ett vinande ljud. Ett sträck svanar flyger i fin formation över mitt huvud. Tänk, utan både flygcertifikat och massor av träning kan de ligga tätt, tätt i typisk V-stil. Vilka upplevelser våren ger oss!
Lisbeth (med datastrul....får inte in några bilder)

Fre 24 mars 2017 En rejäl arbetsvecka

Som "förr i tiden" (före pensionärslivet) har dagarna för Roland startat klockan sex denna veckan. Datum för invigning av den nya bron över Krokån är bestämd till 29 april, så nu gäller det för samhällsföreningen och Wilhelmssons Gräv att ligga i! Roland och Jens Finn har spikat ihop trallor och lagt ut till trädäcket vid forsen. Dessutom har bord och bänkar byggts av Roland, Rolf Åkesson och Lennart Holgersson. Solens värmande strålar har bidragit till en god arbetsmiljö och fin stämning.
Gå gärna en sväng i helgen och inspektera deras arbete!
Lisbeth
Roland och Jens
En härlig vy
Ännu ett fint bord att duka upp medhavd matsäck vid...

Lör 18 mars 2017 Vårstädningen påbörjad

I veckan samlades ett gäng "gamla" arbetskamrater från Gerdmans i kvarnens festvåning och med dem kom inspirationen till att göra lite vårfint. Om nå´n tycker sig ha mycket spindelväv i hörnen hemma är det säkert ingenting mot vad dessa små vävare åstadkommer över en vinter under kvarnens gamla sticke-tak! Industridammsugaren fick plockas fram och göra ett rejält arbete. Desto roligare att sen lägga på nya dukar, pynta med fjädrar och ris, tulpaner och plantera små penséer och påskliljor i den rostiga spannen vid ingången.
Idag sår Roland gräsfrö blandat med ängsblomfrö vid den nya parkeringen. Måste gro bra med tanke på morgonens väder, enligt bondepraktikan är "aprilsnö fåra-gö" (fårgödsel) och det gäller säkert i mars månad också!
Ha det gott i helgen! Vi hörs nästa vecka!
Lisbeth
Visset gräs och några vaktelägg....
Minipizzor och bubbel inledde nostalgikvällen
Och över oss vakar fredsduvan som vår vän Carro Palm skänkte sommaren 2012