Tors 31 maj 2018 Nationaldag och kafferep!

På onsdag 6 juni är det dags igen för GAMMALDAGS KAFFEREP vid Mötesplats Kvarnen! Kom i hatt och med egen kaffekopp och sju stycken kakor AV SAMMA SORT till kakbuffén! Kaffe, the och saft ordnar kvarnägarna.
Klockan 14.00 hälsas Ni välkomna! Ove i Dyreborg underhåller med sång och dragspelsmusik. Vi träffas och trivs och njuter gott kaffe i solen med svalkande vattenstänk från forsen.
Byggnaderna med sina samlingar är öppna kl 13.00 - 17.00 denna eftermiddag.
VÄLKOMMEN!
Lisbeth
Såhär trevligt hade vi det ifjol
Min käre kusin med sitt bälgaspel

Tis 22 maj 2018 - I denna ljuva sommartid

Gå ut min själ och gläd Dej vid den store Gudens gåvor -
Vilken grönskans och blommornas prakt denna härliga maj månad erbjuder oss! Skomakaren däremot fick knappt en veckas ledigt i år - "stängt mellan hägg och syren" - får han kanske ändra till stängt mellan hägg och rosenhagtorn.
Mötesplats Kvarnen var välbesökt i pingsthelgen. Ända från Sandviken kom Lena och Hans Persson. Det blev ett kärt återseende för Lena och mej, vi som jobbade tillsammans i Halmstad för 30 år sedan! Åren går, vänskap består!
Nationaldagen 6 juni har vi öppet igen kl 13.00 - 17.00 och då blir det både hattparad och kakfest! Det traditionella Gammaldags kafferepet går av stapeln denna dag. VÄLKOMMEN!
Lisbeth
Visst kan en maskrosboll bland blå förgätmigej vara vacker
Ashy trivs på nyklippt gräsmatta

Fre 18 maj 2018 Vilken utflyktsvecka!

Det säjs att alla vägar bär till Rom men nu får det ändras. - Alla vägar bär till Mötesplats Kvarnen - så får ordspråket lyda framöver! Årsta hembygdsförening, Norden Laholm, PRO Laholm, S. Hallands Bildningsförbund med Knäreds föreläsningsförening - samtliga valde denna härliga försommarvecka att träffas och trivas och njuta i och runt den gamla prästgårdskvarnen.
Igår överraskade ett gäng sina goda vänner med födelsedagsfest i det vackra Krokåområdet, kaffe med nybakt tosca vid bordet under lönnen och lyssnade till mjölnarens berättelser om livet här förr. Hattarna i stallet klär de flesta har jag kunnat konstatera i veckan, när de olika kreationerna under glada skratt hittat nya huvuden att sättas på.
Forsens vattentemperatur är behagliga 19 gr C, så det är bara att njuta naturens bubbelbad med mjukgörande, fuktighetsbevarande humus-inpackning helt gratis!
VÄLKOMMEN!
Lisbeth
Min nästkusin Brenda och Roland är glada i hatten
Sovrummet innanför kvarnköket