Fre 31 juli 2015 Knäreds musikanter spelar för ny bro

LÖRDAG 15 AUGUSTI arrangerar Knäreds samhällsförening MUSIKFESTIVAL vid kvarnen! Alla intäkter går oavkortat till NYA BRON över KROKÅN.
Entré 100:-  inkl 1 grillad korv m bröd
Biljett köpes på plats när Ni kommer.
I skrivande stund är musiker Thomas Möller och hans dotter, Åsa Nilsson och hennes dotter samt Stefan Klang vidtalade. Åtskilliga fler lär underhålla oss, och deras namn publiceras så snart allt är klart, liksom exakt tid för när konserten börjar.
Nu Knäredsbor gäller det att visa generositet, styrka och sammanhållning! Alla Ni, som till Roland och mej uttryckt Er  saknad av den gamla förbindelsen till ekebacken och badklipporna, nu har Ni chansen att bidra till förverkligandet av en NY BRO!!
 
Lisbeth
 
Minns Ni? 20 mars 2014 revs bron
 
Några år tidigare fångade Krister Ahlstrand ögonblicket med brons spegling i ån
 
 
 
 
  

Ons 29 juli 2015 I denna regniga sommartid...

Juli månad år 2015 lär gå till historien som en av de både kallaste och regnigaste på hela fyrtio år, hörde jag en av SMHI:s meteorologer säja. Då får vi hitta på nå´t kul, som cykla t.ex! Förra veckan utmanade jag mej själv i Laholmscyklistens 6-dagarslopp, ett utmärkt arrangemang som varmt rekommenderas! Hallänningen, Smålänningen, Skånerundan, vilodag, Bergsetappen upp- och nedför Hallandsåsen några gånger, Bjäre Runt och avslutningen SydHalland Runt. Vilka vackra vyer och underbar landsbygd Sverige erbjuder! Och inte behövs en racingcykel heller! Det går utmärkt med tjocka däck, få växlar, rakt styre och vanliga gympadojor!
Efteråt är det skönt att läsa en god bok i älsklingsfåtöljen och med gott samvete smaska wienerbröd och dricka kaffe!
 
 
Lisbeth
 
I mål efter 75 mil på 6 dagar, mina ben, min cykel och jag.  LYCKLIG!!!
 
Andra trogna följeslagare i sommar....
 
Läs om kvarnen i "LIV" ! En vacker bok av Carl-Henrik Monrad-Aas, författare med
 Knäredsanknytning
 
 
Från Korea kom några av veckans kvarnbesökare, så nu är svenskt handarbete i deras
hem. Det finns många sätt att bygga broar.......
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ons 22 juli 2015 Smultronställe på riktigt!

Titta!  Och det är fritt för alla att plocka och njuta!! Ett annat slags smultronställe är förstås Mötesplats Kvarnen, där vi har öppet tors-sön på eftermiddagarna denna veckan. Plocka smultron i vägkanten och avnjut dem vid kvarnen till forsens brus! VÄLKOMMEN!
 
Lisbeth
 
 
 
 
Ståtliga fingerborgsblommor trivs med de små söta bären....