Sön 29 juli 2012 Generositet och givmildhet

Denna veckan har Roland  jobbat intensivt med inloppet till turbinerna bl.a. I fredags slet svärsonen Patrik och Roland med gjutningen. Veinge Betong sponsrade oss (igen!) med hälften av cementen. Systersonen Mikael Davidssons svärfar körde skickligt betongbilen, så han kunde tippa allt nära inloppet.
I lördags kom Göran, Wilhelmsson Mark- och Entreprenadtjänst och lyfte upp sågturbinen, som ismassorna dragit ner i åfåran. Han placerade L-stöd vid ladugården och dränerade ytterligare vid vändplanen.
Leif och Britt Sunesson har gett oss ett gammalt gjutjärnsbadkar med lejontassar och ett kistlock. TACK allihopa!
Högtryck har det varit både väder- och besöksmässigt! Inspirerande och roligt!
 
Såhär såg forsen ut veckan innan, när det regnade som mest
 
 
 Utedasset
 
 
Sett genom dassfönstret
 
 
 

Sön 22 juli 2012 Semesterveckor med besök vid kvarnen

Hej igen!
Nu är semestern slut och imorgon cyklar jag till Gerdmans igen! Härliga veckor har vi haft, lyckats få några solskensdagar med inslag av regnskurar förstås men ändå! Förra veckan i Skåre utanför Trelleborg badade vi i havet flera gånger dessutom.
Veckan dessförinnan tillbringade vi vid kvarnen. Spontana besökare dök upp varje dag, både ortsbor såväl som tyskar och danskar. Torsdagen var alldeles speciell! Då kom "kvarnbarnen" Clary och Erik samt Eriks son och sambo och syskonbarnet Lars Ingemarsson med sin sambo. Kaffet drack vi på tredje våningen och de spänstiga "barnen" tog trapporna på lätta fötter. Det var ett stort nöje att kunna visa upp deras barndomshem i lite bättre skick än ifjol! Clary kunde visa hur "lägenheten" varit möblerad och finrumsdelen, som vi hoppas få bygga upp igen.
Nu får Ni njuta av några bilder från besöket!
I fortsättningen hörs vi förhoppningsvis varje vecka! Lev väl och gläd Er åt de solstrålar som lyckas träffa oss i veckan!

Lisbeth
 
Erik o Clary
 
 
Jag serverar Erik paj med rabarber plockade vid kvarnen
 
 
Det blev uppskattat med en åktur i Chevan årsmodell 1937.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag 7 juli 2012 Den härliga Knäredsdagen!

Hej igen!
Hemkomna efter en campingsemester i Bohuslän var det dags för Knäredsdagen! Vilken folkfest och aktivitet i hela byn! Roland och grannen Mats körde gammelbilarna till utställningen vid Per Tec. På toget var full aktivitet med marknadsstånd och musikunderhållning. Roland Andreasson ledde historievandringen med stopp vid de gamla marknadsstånden, Karl XI:s brunn och kyrkoruinen. Jag lotsade vidare till kvarnen, där jag och Helen Nilsson inledde med Rolands och min älsklingpsalm nr 89 "Se jag vill bära Ditt budskap Herre, av hjärtat sjunga Ditt lov och pris, med glädje vill jag Ditt ord förkunna, som gör den svage vis".
Roland berättade om kvarnens historia för den månghövdade publiken, som sen fick tillfälle att "besiktiga" byggnadens tre våningar och de gamla inventarierna. Precis som på midsommarafton blev vi lika överväldigade av det stora intresset och den otroliga respons Ni Knäredsbor och andra visar oss. Tack allihopa!
Och nu några bilder från dagen både vid kvarnen och när vi fikade hos Mariette (som bakar ljuvligt goda kakor) på Tulipa
Roland och Mats på väg med Amazonen till utställningen

 
 
Roland Andreasson vid kungabrunnen
 
 
En intresserad folkmassa lyssnar till Roland
 
 
Söta Mariette på Tulipa