Ons.kväll 25 maj 2016 "Knökafullt" vid Mötesplats Kvarnen

Så var det igår i den ljumma sommarkvällen! Vid borden både runt kvarnen och på ängen bakom sågen dukades medhavda picnic-korgar upp. I grillen eldades det för fullt och här grillades kyckling, lammkebab, avokado, lök! ´Nu får vi lära oss av våra syriska vänner hur det går till att grilla på riktigt!
Forsen inbjuder till härliga bad, +19C var det i vattnet idag och +28C i solstolen! Då är det skööönt att vara pensionär!
SÖNDAG 5 JUNI KL 14 upprepar vi succén och inbjuder till GAMMALDAGS KAFFEREP!
Iklädd hatt, medtagande kaffekopp och 7 stycken kakor av SAMMA sort till kakbuffén är Ni välkomna!
Ove i Dyreborg underhåller med sång och dragspelsmusik!
 
Lisbeth, som ikväll rårör rabarbersaft till kommande kvarnserveringar
 
 
 

Fre 20 maj 2016 Oväntat och planerat i skön blandning!

Minst sagt oväntad var födelsedagsuppvaktningen av våra härliga vänner från Syrien! Med tårtor, blommor och goa kramar förgylldes hemkomsten från Paris av detta glada gäng! Granplanteringen i veckan var desto mer planerad. Ett himla slit men nu är det gjort och varje dag har göken underhållit oss.
Mötesplats Kvarnen välkomnar till FRILUFTSGUDSTJÄNST på SÖNDAG 20 MAJ klockan 17.00. Då blir det allsång under ledning av Heléne Nilsson med maken Lennart på piano och Betelförsamlingens sångare. Vetebullar bakade i kvarnkökets stenugn serveras till kaffet efteråt. VÄLKOMMEN!
Lisbeth
 
 
 
 
 
 

Fre.kväll 13 maj 2016 Sommaren på besök

Med snudd på värmerekord för maj i veckan står nu hägg och snart också syren i full blom. Ingen lång semester för skomakaren i år! Ni minns väl honom som höll stängt mellan hägg och syren.....
Själv har jag flanerat i Paris bland Montmartre gränder, åkt båt på Seine med vyer över NotreDames imponerande byggnader, röda och vita kastanjealléer och njutit fransk löksoppa på en av de otaliga trottoarserveringarna i denna imponerande stad!
TACK vänner för gratulationshälsningar! Inte varje födelsedag, som firas med champagnefrukost i den franska huvudstaden!
I kommande vecka väntas kvarnbesök av Markarydsbor och kulturintresserade från Skånetrakten.
Välkommen till den natursköna mötesplatsen i Knäred!
 
Lisbeth