Tors 29 dec 2016 Ett år snart slut och ett nytt på väg

Ska vi få gjort nåt mer i år får det bli nu! Alltså är Roland idag och "sprätter" grus vid nybygget och schaktar och jämnar till....Hans ambition var att utställningshallen skulle bli klar i år, och då vilas det inte i mellandagarna heller! Jag däremot sitter med kaffe och njuter av julgranen och tänker med tacksamhet på allt roligt vi haft vid kvarnen under år 2016, gammaldags kafferep med hattparad, midsommarfirande med festglada människor, Knäredsdagen, brödbak i stenugnen, friluftsgudstjänst och inte minst alla härliga grillfester tillsammans med våra syriska vänner, hög musik, arabisk dans och ett och annat bloss på vattenpipan!
TACK alla för ett fantastiskt år och ett GOTT Nytt tillönskas Er av Roland och mig!
Lisbeth

"Hemma-hos" bilder Kyrkvägen 7 i juletid

Det obligatoriska julaftonsdoppet vid kvarnen

Tors.kväll 22 dec 2016 GOD JUL önskar vi Er alla

Ho, ho, ho God Jul till Er önskar tomtemor! I övermorgon är det julafton och troligen är vi många, som ser på både Kalle Anka och Karl-Bertil Jonsson, den senare i Tage Danielssons underfundiga saga med som sig bör i sagor ett lyckligt slut. Kanske vi också liksom Karl-Bertils mamma får något religiöst i blicken, när och om vi "hinner" ägna en stund åt julens budskap - Fröjdas vart sinne, julen är inne, FRÄLSAREN KOMMEN ÄR-
Med önskan om en välsignad och fridfull helg!
Lisbeth
Undrar om mjölnaren är hemma och julstökar?
Jo, minsann! Han hackar nötter eller är det mandel?
och kokar knäck. Ser gott ut! Hit får jag bestämt gå på julafton!

Tors.kväll 15 dec 2016 "Jul, jul, vi vill ha mer jul..."

Vilken vinterdag med ett rimfrost-gnistrande landskap vi haft! På min cykeltur frös det is på glasögonen, det Ni!
Inte lika kallt var det när vi högg julgran härförleden. Att sitta tillsammans på en stubbe i Kåphultsskogen med smörgåsar och varm nyponsoppa sätter guldkant på vardagen, nästan lika festligt som Nobel fast utan högklackat förstås!

Den ene gles och den andre väääldigt tät...

Luciamorgonen överraskade jag Mor med lussefrukost. Såhär glad blev hon!
Nu "stökar vi väl på" några dagar till med knäckkok och korvstoppning och senapstillverkning, innan julefriden lägrar sig.
Hälsningar Lisbeth