Tors.em 28 maj 2015 God pingstaftonsfrukost, stor livserfarenhet

Vilken lyxfrukost Marie Hotell Freden serverade oss morgonpigga och "väderbeständiga" Knäredsbor i lördags!
Ägg, sill, köttbullar och prinskorv, härliga frallor, nybryggt kaffe och morotskaka njöt ett knappt 25-tal av i den iskalla pingstaftons ottan. TACK Ni som kom och TACK Marie!
I eftermiddag kom veteranerna från Björkebogården med personal och några anhöriga. Hembakta sockerdrömmar och vetebullar, kaffe dukades upp. Det slog mej att så stor livserfarenhet har nog inte tidigare varit samlad vid kvarnen. Jag hyser vördnad och respekt inför dessa vackra rynkiga ansikten och fårade händer, märkta av hårt arbete och lång levnad.
Påminner om COUNTRYAFTONEN på LÖRDAG 30 MAJ kl 18! Vid för dåligt väder är vi inomhus och gungar i takt med musiken. Kvarnens tre våningar hyser Er allihopa, så tveka inte, KOM!
VÄLKOMMEN!
 
Lisbeth
 
Frukostdags
 
Visst orkar ungdomarna upp! Här är bildbevis.
 
Ett kärt par, mysiga Leif och Britt
 
Gänget från Björkebogården njuter kaffe vid forsens brus
 
En eloge till Er, som jobbar på Björkebogården! Så fint Ni serverade och alla fick varsin ros.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fre.kväll 22 maj 2015 Samhällsfrågor ooch gammaldags teknik

Det stod på agendan i kvarnen i söndags. Nu var det varken glesbygdsproblematik eller vindkraftverk, som avhandlades utan spörsmål aktuella för ett helt annat samhälle än vårt, nämligen bi-samhället. Ett 30-tal med brinnande intresse för  just dessa, för vår existens så viktiga flygfän samlades i festvåningen på förmiddagen. Där diskuterade de honungskvalitéer, drottningar, drönare och arbetare och förstås hur och när "matningen" ska göras för att få maximal avkastning. Förvånas ej om Ni ser en bikupa på ängen bakom sågen i sommar!
Den gammaldags tekniken stod Hallands Körsällskap för. Deras fina entusiastbilar rullade i sakta mak in på Krokåvägen vid middagstid. Särskilt roligt för Roland att träffa sanna veteranbilsentusiaster!
Idag har vi bakat bröd i stenugnen alldeles själva. Fick lite väl varmt i ugnen, så skorpan är både mörk och hård men resultatet får anses fullt acceptabelt för oss två "eldnings- och stenugns"noviser.
Påminner om Countryaftonen lör 30 maj kl 18! Då gungar vi i Nashville-takt och umgås runt grillen. VÄLKOMMEN!
 
Lisbeth
 
Något för bikupan?
 
Dyrgripar på väg
 
16 kakor jäser på köksbordet inköpt 1968
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tors.kväll 14 maj 2015 Cruisingträff, födelsedag o LP-möte

Fullt ös vid kvarnen och det gillar vi! I lördags prydde PT cruising club Swedens medlemmar parkeringen med sina fina bilar. Roland fick användning för högtalarvästen och på grillarna stektes hamburgare och korv. Regn och blåst samlade motorentusiasterna i festvåningen, där hästkrafter och annat avhandlades medan vi serverade kaffe.
Mitt-i-veckan-fest med marängtårta, blommor. goda vänner och övernattning i bokskogen föranleddes av min 66-årsdag. Visst är det värt att fira en så jämn födelsedag lite extra!?
Idag har LP-vännerna från Örkelljunga glatt oss med sång och musik och förstås glödde grillbädden och vi stekte den obligatoriska korven. Litet genrep inför Country-aftonen i Nashvillestil lördagen 30 maj fick musikerna för detsamma.
Njut av häggblommor, styvmorsviol och kabbelekor!
 
Lisbeth
 
 
Så här såg det ut i lördags vid kvarnen
 
Inte helt fel till kaffet en tisdagseftermiddag
 
Glada toner och härliga människor
 
I en skreva ovanför forsen