Sön.kväll 25 sept 2011 Inget särskilt har hänt

Hej!
Vid det här laget har Ni nog upptäckt att söndagkväll = nytt inlägg på morfarskvarn-bloggen!
Just denna veckan har inget särskilt hänt varken snickarmässigt eller i form av besök. Helgen har ägnats åt familjen och bokmässan i Göteborg och promenader i det sköna höstvädret. För ovanlighetens skull har vi fått ett par dagar utan regn! På bokmässan "frotterade" vi oss med Björn Ranelid, Leif G W Persson, Ylva Eggerhorn och MASSOR av läsintresserade människor! Fikat vid Redbergsplatsen i solen avslutade en härlig weekend i västkuststaden nr 1!
På kvarnen har Roland ägnat några timmar åt inomhusstädning. Finns en hel del att ta tag i och inte minst ladugården erbjuder överraskningar i form av gammalt hö, där snokar trivs gott! Brrr, jag går då inte nära, det höet får Roland så gärna skyffla ut på egen hand! Och ska vi ha kaffe där den da'n får det bli uppe på tredje våningen!!Nåväl, tur min man inte är lika sjåpig när det gäller så'na slingrande varelser....
Som sagt, inget särskilt har hänt, ny vecka ligger framför, nästa söndag vet vi vad den haft i sitt sköte. Tills dess, LEV och LE mot de människor Du möter!

Lisbeth

Söndag eftermiddag 18 sept 2011

Redan mitten av september och dagarna blir allt kortare. Roland hinner inte snickra särskilt mycket om vardagskvällarna nu. I fredagseftermiddag eldade han en stor rishög bakom sågen. Vilken fin glödbädda där blev! Tänkte vi skulle grilla i gåreftermiddag men min svampplockning i Kåphult "kom emellan". DVS inte själva svampen, jag hittade massor och gick och gick och hela tiden såg fler trattkantareller. När jag väl rätade på ryggen insåg jag att jag inte hade en aning om var jag befann mig! Tredje gången i mitt liv jag var glad för mobilen!! Roland kunde lotsa mig och jo, jag kom minsann tillbaka till min cykel igen! Det fick bli svampmackor istället. Vi har en jätte-rishög vid hönshuset också, så är kommer fler grilltillfällen!
Yterpanelen på bostads-gaveln och de uppruttnade bjälkarna bakom är utbytta. Nu återstår de höga partierna och en spetsgavel. Rolands ambition är att all ytterbeklädnand ska vara nyuppsatt innan vintern. På den högsta gaveln behövs 2 man, en som spikar upp ute och en som sågar till inne och langar. Här är förhoppningsvis några lördagar till före första snön....
Igår kom Lars Ingemarsson och fotograferade Roland "in action". Det är tack vare honom vi fått kontakt med de kvarnfödda barnen Clary och Erik. Deras sommarbesök gläder oss fortfarande!
Idag har vi druckit eftermiddagskaffe på andra våningen med utsikt över forsen genom det nyinsatta fönstret där. Ingrid och Börje från Skånes Fagerhult bjöd oss på detta goda med hembakt mjuk pepparkaka därtill. Tackar, tackar! Intressant också att höra fragment av deras livshistoria med segling utanför Turkiet bl.a.
Välkomna att titta inom när Ni vill och har lust!
Vi hörs!