Lör 27 sept 2014 Sättugn i drängkammaren

I några gamla papper om kvarnen läste Roland att det i drängkammaren förr fanns en sättugn, som höll väntande bönder och drängar varma medan senaste "bygde-nytt" förmäldes och ev våta kläder torkades. Som den samlare min man är hade han förstås plattor liggande. Nu är ugnen uppmurad och pryder sin plats intill dränga-sängen.
Igår var LP-vännerna från Örkelljunga och grillade. Säsongens sista sotiga korvar och rökta fläska-bitar? Vem vet.... Forsen brusade, skratten ljöd och kaffet med Monas hembakta äppelbullar smakade meeer.
Idag har jag hittat ännu en liter gula kantareller på min cykeltur, blir en oxgryta med svamp och lök i gräddsås när vännerna från Mariestad anländer útåt aftonen.
 
Höstkramar Lisbeth
 
Sättugnen i drängkammaren
 
Här ska grillas!
 
Vi tröttnar ALDRIG på denna syn! MÖTESPLATS KVARNEN i Knäred!
 
Varmrökt fläsk på grillen, mums!
 
 

Fre.kväll 19 sept 2014 "Tiotusen röda rosor vill jag ge till Dej"

Hej!
Om rosorna  sjöng Gunnar Viklund på den tiden det begav sej och vi var unga och kära. Nu är vi gamla och ännu kärare och rosorna blev i veckan istället 10.000 stickiga små granplantor! Alltså, vi har planterat måndag, tisdag, onsdag, torsdag, puh! Tack och lov fick vi hjälp av arbetsvilliga barnbarnet Anton två dagar, när han var ledig från sitt ordinarie jobb. Karlarna kämpade med att få planteringsspadarna i jorden (där var oländig terräng med mycket sten och ris), jag bar fram och "flydde" plantor, så fort jag bara kunde. Rolands takt är som bekant inte den långsammaste......och inte Antons heller. Igårkväll var vi sådär underbart nöjda, den känsla endast ett gott arbete och fysisk trötthet kan skänka. Jag bara älskar den känslan! Förresten är granar nästan lika fina som rosor, så det så.
Ha de' gott i höstsolen!
 
Lisbeth
 
En av tiotusen....
 
Jag laddar famnen full medan Anton får någon minuts vila
 
Matrast på kalhygget
 

Anton och Roland och livets dryck: vatten!
 
 
 
 
 
 
 

Fre.kväll 12 sept 2014 En pensionär, en cykel och en svampkorg

Hej!
Det goda livet fortsätter och sen vi hördes senast har jag spenderat dagarna enligt ovan. Från cykelsadeln har jag utsikt över vägrenen och oj, va´ kantareller jag hittat! Samma runda varje förmiddag och svampkorgen har fyllts till brädden. Få andas den karakteristiska höstdoften, låta solens bleka strålar värma ryggen medan jag liggande på knä försiktigt lyfter på mossa och ljung för att komma åt "skogens guld"....det har varit min vecka! Vilket privilegium! Vänner, se med tillförsikt fram mot pensionen!!
Roland är flitig förstås och har börjat svetsa lite på turbinen och gjort en del arbete på rännan in till kvarnen.
Ni är flera, som undrar om ÖPPETTIDER såhär efter sommarsäsongen. Bara RING OSS först, så kan vi komma överens om dag och tid. Vi öppnar gärna, gärna och visar runt och kan också servera fika om Ni är en grupp på minst 8-10 personer.
Rolands mobil 070-3213680 el bostaden 0430-50536 el maila liro.davidsson@telia.com
VÄLKOMMEN!
 
Lisbeth
 
Smörfrästa kantareller i mors gamla gjutstekjärn smakar barndomens skogsutflykter
 
"Veckans vovve" dvärgschnauzern Baloo myser i Felicias knä