Ons kväll 17 jan 2018 Bokningarna börjar rulla in....

Ring, ring.....- Jo, vi är några stycken, som brukar träffas och göra lite utflykter på vårkanten. Finns det möjlighet att få se Mötesplats Kvarnen och bli guidade runt? -
Såhär har det låtit det var och varannan dag senaste veckorna, när jag svarat i telefon. Maj tycks vara den månad vi "vaknar till liv" och vill ge oss ute med kaffekorgarna packade. Vad kan väl då vara ett vackrare utflyktsmål än vårt smultronställe vid kvarnfallet? Forsärlornas kvittrande, kulturhistoriens vingslag, vildängens spirande grönska.....ALLT finns här! VÄLKOMMEN!
Lisbeth

Tors 11 jan 2018 "Di gamles" oxveckor med nutidens festinslag

Förr kallades de mörka vinterveckorna efter jul för oxveckor. Nog så träffande beskrivning av dagar fyllda med slit och släp men där det hela tiden ändå gick framåt. Morgnarna är lika mörka nu som då och extra helgdagar långt i fjärran. Själva piggar vi upp oss med nybakta semlor till eftermiddagskaffet. En cykeltur till Cecil i Laholm eller Centralkonditoriet i Markaryd och bakelsekartongen dinglande på styret på väg hem gör väntan på vårsol och värme lättare. Pröva får Ni se!
Kvarnen i vila blir veckans illustration.
Håll ut! Vi hörs igen!
Lisbeth

Tors 4 januari 2018 Vilda, vackra strömmande vatten!

Efter snösmältning och ihärdigt regnande såg det ut såhär vid kvarnen på annandag jul.
Den lilla träspången Roland byggt över åfåran vid bryggerimuseet "lever farligt" om kylan slår till och bildar ismassor. De senaste dagarnas nästan vårlika temperaturer inger oss dock ingen större oro.
Trettondedagsafton stundar och julhelgen går mot sitt slut. Här är granen utslängd och på köksbordet står blåbärsris. Lika roligt som det är att julpynta, lika skönt tycker jag det är att få ut mossa och kottar och halvvissna hyacinter!
Snart planerar vi för 2018 års säsong vid Mötesplats Kvarnen!
Lisbeth
Redan ett minne blott, 2017 års juleträd