Tors 25 januari 2018 Dripp, dropp...snön blåst bort

Minusgraderna och den bitande vinden har ersatts av flera plusgrader och nästan vårluft. Talgoxarna börjar glädja oss med sitt kvittrande, och dagen har blivit en hel timme längre jämfört med december. Lägg till lite solsken och det är dags ge sig till Mötesplats Kvarnen med årets första kaffekorg eller varför inte grilla korv i spisen på uteplatsen? Glöm inte ta med torr ved, kol och tändstickor!
Ännu några månader dröjer innan det är dags att slå upp portarna till alla byggnader, men den som väntar på nå´t gott väntar inte förgäves! Håll ut!
Lisbeth
Hoppas växterna på muren övervintrar
Första våningen
Köket och det gamla slagbordet
Små detaljer som mossan på en takpanna skapar skönhet
och röda äpplen i sin korg.....

Ons kväll 17 jan 2018 Bokningarna börjar rulla in....

Ring, ring.....- Jo, vi är några stycken, som brukar träffas och göra lite utflykter på vårkanten. Finns det möjlighet att få se Mötesplats Kvarnen och bli guidade runt? -
Såhär har det låtit det var och varannan dag senaste veckorna, när jag svarat i telefon. Maj tycks vara den månad vi "vaknar till liv" och vill ge oss ute med kaffekorgarna packade. Vad kan väl då vara ett vackrare utflyktsmål än vårt smultronställe vid kvarnfallet? Forsärlornas kvittrande, kulturhistoriens vingslag, vildängens spirande grönska.....ALLT finns här! VÄLKOMMEN!
Lisbeth

Tors 11 jan 2018 "Di gamles" oxveckor med nutidens festinslag

Förr kallades de mörka vinterveckorna efter jul för oxveckor. Nog så träffande beskrivning av dagar fyllda med slit och släp men där det hela tiden ändå gick framåt. Morgnarna är lika mörka nu som då och extra helgdagar långt i fjärran. Själva piggar vi upp oss med nybakta semlor till eftermiddagskaffet. En cykeltur till Cecil i Laholm eller Centralkonditoriet i Markaryd och bakelsekartongen dinglande på styret på väg hem gör väntan på vårsol och värme lättare. Pröva får Ni se!
Kvarnen i vila blir veckans illustration.
Håll ut! Vi hörs igen!
Lisbeth