Fre.kväll 29 nov 2013 "Fröjda Dej, det är ADVENT!"

På söndag skriver vi 1 dec och tänder ljus nummer ett! Stjärnan hänger redan i fönstret och de elektrifierade ljusstakarna lyser hos de flesta i varenda ett av hemmets fönster. Trots plusgrader och regn kommer julstämningen tassande.....i kvarnstallets fönster glimmar stjärnans strålar och de röda stora pappklockorna, fyndade i 'antiken' hos Tulipa skapar advents-atmosfär i kvarnens "fest-våning"!
I veckan har huset fyllts av pepparkaksbakande barn med sina mammor, och idag har Roland o jag huggit julgran i Kåphult.
Låt söndagen bli Din vilodag, njut varm glögg, kaffe och tänd adventsljuset till Herrrens lov och pris! 
Kanske vi ses på julskyltningspromenaden i vår fina by!
 
Lisbeth
 
Vår mysiga tradition med Rosanders och Englund-Brandts
 
Ett ätbart konstverk skapat av Måns
 
LYCKA är att va omfamnad.........
.................och att sitta i skogen med kaffe och macka!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lör kväll 23 nov 2013 Svamp, korv och turbin!

Hej på Er!
Tänk, nästa vecka får vi ta fram adventsljusstakar och stjärnor, pynta med mossa och hyacinter och med lite tur få till en krans till ytterdörren också! Det är nå´t visst varje år de där lådorna med julpynt plockas fram, och alla dukar! Mor och svärmor har försett oss med fint broderade alster i olika storlekar. Det svåra är att se vilket som är räta och aviga, brukar få syna noga....är lite förargligt att lägga nån med avigan upp.
Idag har vi haft korvgrillare vid kvarnen. Deras svampkurs avslutades med en rundvandring i kvarnen och sedan blev mjölnaren inbjuden till "grilleriet". Med var några från Mölledal, som läst på vår blogg och blivit intresserade.
Roland och Mats har satt ihop turbinen på förmidda'n. Nu är den klar för nedsättning. Skulle blivit idag men trasiga frysar och förkylningar kom emellan. Sånt är livet!
Ta vara på solens bleka strålar, ännu tätnar mörkret runt våra stugor!
 
Lisbeth
 
En kisse i fönstret = hög mysfaktor
 
Barnbarnet Felicias hembakta biskvier, kvällskaffet är räddat!
 
Grånade teakstolar mot la'gårdsväggen
 
 
 

Lör.kväll 16 nov 2013 Stalltak, turbincylinder o Hästmöllans pensionat!

Godafton kära vänner!
Ja, just detta i rubriken har veckan innehållit! Roland har lagt Slottsmöllans gamla tegel skänkt av Annerstads hembygdsförening på baksidan av stalltaket och fått klart med nockpannor och allt. Krima har skänkt materialet till turbincylindern och Mats Johansson har gjort arbetet med den. HJÄRTLIGT TACK, Krima och Mats! Kurt "elektrikare", namnet han går under här i Knäred, har skänkt gamla bakelitströmbrytare, så nu känns det som det gjorde för Edvin och Bina att tända lampan i köket! Kurt har också hjälpt till med en del installationer. STORT TACK Kurt!
Så var det Hästmöllans pensionat.....Att paradiset finns också på jorden vet ju vi, som upplever Prästgårdskvarnen i Knäred och forsen som just ett paradis MEN vänner, det finns två! I Halmstads centrum på Hantverksgatan finns det andra, där jag övernattade i den pietetsfullt renoverade vindsvåningen häromdagen. Välkomnande, genomtänkt, underbar frukost serverad och fin personlig service! Vilken lyx! Och som ett av våra barnbarn sa´när vi sov över på hotell för flera år sedan " ett härligt avbrott i vardagen"....
Tänd ljus, brygg kaffe och njut av de lugna höstkvällarna!
 
Lisbeth
 
Turbincylindern väntar på att sättas på plats, nästa lördag kanske?
 
Vindsvåningens sängar
 
Nattygsbordet
 
Den sötaste pensionatsvärdinna jag nånsin sett!
 
Mmm, nybryggt och i fin rosenkopp......