Lör.kväll 17 nov 2012 Pardörrar och plåtarbete

Go'afton!
Idag har Bertil satt de fina pardörrarna från Dyreborgsgården på plats. Nu måste Du komma Gun och ta Ove med Dej och se så bra det blev! Jörgen Arvidsson har satt in nytt glas och Bertil har slipat och oljat dem. Också har vår käre svärson Patrik "plåtat" svingeln, är vinkeln på taket mellan kvarnen och bostadsdelen, som enligt Roland kallas så. Vår fotograf Felicia tog massor av kort idag, kommer nog ett inlägg framöver av henne. Rainer har fortsatt med en del murning i veckan och Johnny målat fönstren, som Bertil snickrat. De ska sitta i köket och kammaren. Tack vänner för Ni troget hjälper oss!
Själv har jag bakat pepparkakor. Advent närmar sig med stormsteg och nästa vecka kommer  "mina extratöser" med sina ljuvliga barn för det tradionsenliga julbaket och pysslet med pepparkakshusen. Då yr mjölet i hela köket och få se minen på 5 glada ungar, när jag öser nonstop och godis till tomtehusen över bordet är snudd på årets höjdpunkt!
Ta en promenad på Kyrkvägen på torsdag och hör barnaskratten och känn doften av nybakta pepparkakor! Fortsätt sen till kvarnen och kolla vad Roland hittar på!
Snart lyser adventstjärnorna i husen och mörkret får ge vika, iallafall inomhus! 
 
Hälsningar Lisbeth
 
Patrik passar in plåtarna.
 
Varsågod och stig in, Bertil!
 
Fotograf Krister Ahlstrand okt 2012. Här på baksidan genom köksingången klev mjölnaren in till mat och
vila efter arbetsdagens slut.
 
 
 

Kommentera här: