Lör 21 sept 2013 Födelsedagsbarn, "ruckel"-klubb, brudpar.....och avsked...

Vad har allt i rubriken gemensamt, tror Ni? Kvarnen i Knäred såklart! Det är här vi träffas och trivs i söcken och helg!
Vi börjar med kusin Bo (Knäreds rör) och firandet av hustru Eivors födelsedag förra söndagseftermiddagen. Smörgåstårta, tipspromenad, kaffe och hembakt gräddtårta, fyr i braskaminen, blommor o levande ljus! Mor, 93 år stegade med spänst och god vilja upp på 3:e våningen och Bo gladde både henne och oss med sina barndomsminnen från Ekeryd och Vivljunga. Helt fantastiskt att se Mor med Era fina barn, barnbarn och ett litet barnbarnsbarn runt sej i kvarnens "fest"-våning! Tack Bo och Eivor för vi fick va´ med!
 
 
I förmiddags var det dags för "Ruckel"-klubben att ta del av kvarnens förvandling från just ruckel till bevarat kulturminne. Första gången en stor buss körde hela Krokåvägen in och parkerade framför kvarnen! Ett 30-tal medlemmar med Sten i "Staina-hiet" i spetsen klev ur och strax spred sej kaffedoften runt kvarnknutarna. Roland guidade runt och nå'n timme senare fortsatte de entusiastiska byggnadsvårdarna sin resa mot andra kvarnar i gränsbygden.

 
Så kom brudparet med sitt följe för fotografering. Lite sol, några regnstänk, lagom nervöst......kyssar, skära rosor......vad är klockan.....hjälp, vi måste skynda oss.......Lycka och kärlek hela Livet önskar vi Er, Oscar och Sara!
 

 
Och avskedet....Erik Nilsson, bror till den siste mjölnaren Nisse är död. Vi fick förmånen att träffa Erik och ta del av hans berättelser om uppväxten vid kvarnen under 1920- och -30-talet. Särskilt sällsamt var det att se Erik gå in genom den låga dörren till drängkammaren och förnimma hans glädje över att barndomshemmet till sist skulle tas om hand. Erik följde med stort intresse renoveringen och invigningsdagen var han med oss, om än inte fysiskt. Flera gånger under eftermiddagen ringde Erik sin systerson och fick en lägesrapport!
Tack Erik för Din entusiasm, barndomshemmet skickar en kär hälsning!
 
Erik med sonen Bengt sommaren 2011

 
 
 
 

Kommentera här: