Fre 10 mars 2023 Mat måste det till!

När Roland under hela år 2012 slet med renoveringen gick det åt ett antal brödkakor. Många kaffekorgar med bredda smörgåsar och en och annan toscakaka packades och bars till kvarnbacken. Ofta var grannen Johnny och vännen Lasse i Brånalt också där. Hjälpsamheten var stor och betydde mycket för oss.
Här har takstolarna till stu'an kommit på plats
Inte anade vi att så många skulle sitta här och njuta av fågelkvitter och vattenbrus!
Att det i framtiden skulle dofta nygräddat i kvarnen var närmast en utopi. Första gången vi bakade visade Mats Helmersson hur det skulle gå till med både deghanteringen och eldandet av ugnen. Idag har den gamla stenugnen fått tjäna sitt syfte igen. Tjugofem runda bröd, skållat och handknådat togs ur ugnen vid middagstid. Och jodå, degen innehöll tre droppar svett denna gången också.....Första droppen kommer efter cirka en halvtimmes ältande, andra efter ytterligare tjugo minuter och den sista när gott och väl en timme förflutit.
Vilken lyx med redigt hembakt!
En paus behöver även den flitigaste
Kanske våren nu känns avlägsen men under det vita täcket vet jag det finns det vackraste vårtecknet: snödroppar!
Njut helg så hörs vi nästa vecka!
Lisbeth

Kommentera här: