Fre 20 dec 2024 GOD JUL! Doppe-brödet är färdiggräddat

Det lilla kvarnköket fylldes av en himmelsk doft när julens många brödkakor kom ur stenugnen i det lilla kvarnköket
Knåda och "välta runt", mer mjöl och knåda igen tills degen innehåller tre droppar svett, sa de gamla förr och det rådet lydde jag i år också. Hur lång tid det tog? Omkring fem kvart men för säkerhets skull älte jag ytterligare nån svettdroppe
Mjölnaren eldade och rakade ut glöden innan de färdigjästa runda limporna placerades på ugnshällen
Under den dryga timmen brödet bakades tog jag en sväng till badhytten. Här väntar vinterbadet på oss!
Alltid finns något att göra
Roland drog undan grenar som fastnat och lätt bildar "dämme" i å-fåran
Genom köksfönstret sipprade dagen så sakteliga in.
Julhelgen är nära och vi vill önska ALLA i Knäred med omnejd, vänner och bekanta En FRÖJDEFULL JUL och Ett VÄLSIGNAT och GOTT NYTT ÅR!
Vi hörs igen i januari.
Lisbeth och Roland

Kommentera här: